Roes Afscheidsfotografie

Pure liefde in de roes van afscheid

Afscheid nemen van een dierbare doet iedereen op zijn eigen unieke manier.

Naast het grote verdriet is vaak ook intense liefde kracht en verbinding voelbaar.

Juist de lichtpuntjes en de kleine details die wellicht aan jullie voorbij gaan

wil ik vastleggen. Dat doe ik onopvallend maar verbindend.

  Liefdevol beeldverhaal over afscheid

Je dierbare is overleden. Pijn en verdriet overheersen, maar er moet ook veel geregeld worden. Je stapt in een achtbaan vol emoties en je voornaamste doel is om samen met familie en vrienden het allermooiste afscheid te organiseren. Zoals hij of zij dat ook verdient. En dat lukt. Een prachtige afscheidsdienst, waarin tranen vloeien maar ook heel veel liefde en trots voelbaar is. De herinnering blijft, maar vervaagt. Wie waren er eigenlijk allemaal? Van wie was die hand op mijn schouder toen ‘ons’ nummer werd gedraaid? En van wie waren die prachtige bloemen? Een goede afscheidsfotograaf is in staat om een beeldverhaal te creëren waarin de emoties voelbaar zijn. Samen met de liefdevolle details die jullie in de roes van afscheid mogelijk hebben gemist.

Het verhaal van Roes

Acht jaar geleden overleed mijn vader plotseling. Drie dagen ervoor hadden we samen nog een wijntje gedronken. En toen was hij er ineens niet meer. Van de een op de andere dag leef je in een roes. Een bijzondere week, waarin verdriet, maar ook liefde, kracht en verbinding sterk voelbaar was. Nog altijd probeer ik die mix aan gevoelens op te roepen. Foto’s zouden mij hierbij kunnen helpen. Maar die heb ik niet. Destijds was ik me er nog niet van bewust dat het fotograferen van een afscheid mogelijk was. Dat het belangrijk en zo waardevol is, besef ik me nu heel goed. En daarom besloot ik me te laten opleiden tot bekwaam afscheidsfotograaf. Om anderen wél de optie te geven om te kiezen voor een afscheidsreportage. Zodat het hen helpt het verlies een plekje te geven. Zodat ze soms, als de behoefte er is, even terug kunnen gaan naar die roes. Dat is mijn missie.

Mijn werkwijze

Een onzichtbare fotograaf kan ik je niet beloven. Wel doe ik er alles aan om te fotograferen zonder dat het opvalt. Mijn camera maakt geen geluid, en ik draag onopvallende kleding zonder storende elementen. Het belangrijkste is dat jullie in alle rust en liefde afscheid kunnen nemen. Natuurlijk leg ik dit vast, zoveel mogelijk op de achtergrond. Maar om het afscheid zo mooi en volledig mogelijk in beeld te brengen kom ik af en toe wel iets dichterbij. Wanneer dit op dat moment niet gewenst is, dan is een seintje voor mij voldoende om te weten dat ik weer afstand moet nemen.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met me op